İçeriğe geç

5555 ile Fatura Sorgulama

    Türk Telekom Türkiye’de hizmet veren gsm operatörüdür. Tercih edilen ve sevilen bir operatördür. Bu yüzden kullanıcısı çok fazladır. Kullanıcıları için hayatı kolaylaştıracak servisler sunan Türk Telekom 5555 numarasına mesaj atarak kolayca faturalı hat hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlamıştır. Türk Telekom faturalı hat kullanıcısı iseniz ve kolayca fatura bilginize ulaşmak istiyorsanız makalemizin devamından bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 5555’e iki farklı yoldan mesaj atarak güncel fatura ve kalan kullanım haklarınız hakkında bilgi almanız mümkündür.

    5555 ile Fatura Sorgulama Yöntemleri Nasıldır? Nasıl Mesaj Atılır?

    Güncel faturanızı öğrenmek ve dakika, sms, internet kullanım haklarınızı görmek için bu yöntemlerden istediğinizi kullanabilirsiniz. Güncel servisi ve kalan kullanım servisi ile faturanızın son halini kolayca sorgulayabilir ve öğrenebilirsiniz.

    Güncel Servisi 5555 ile Fatura Sorgulama

    Güncel servisi, mobil hattınızın en güncel faturasını öğrenmenizi sağlar. Güncel servisini kullanarak 5555’e mesaj attığınızda güncel fatura bilginize ulaşabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

    • Telefonunuzun mesajlar bölümüne gelin ve yeni mesaj alanı açın.
    • GUNCEL yazın.
    • Bu mesajı 5555’e gönderin.

    Birde tuşlama yöntemi vardır. Mesaja benzer bir şekilde kullanıldığı için burada kısaca bahsetmek istedik. Bu seçenekte şu şekildedir:

    • Telefonunuzun tuşlama kısmına gelin.
    • *100# yazın ve onaylayın.

    Bu adımlardan sonra cep telefonunuza gelecek olan mesaj ile son birkaç güne kadar olan faturalanmamış kullanım tutarınızı öğrenebilirsiniz. Bu tutara vergiler, indirimler, son günlerdeki kullanımınız ve sabit ücret dahil değildir. Tuşlama seçeneği de mesaj gibi oldukça pratik bir yöntemdir.

    Kalan Kullanımlar için 5555 ile Fatura Sorgulama

    ​​​​Fatura döneminizde kalan konuşma, SMS ve internet kullanım hakkınızı öğrenmek için 5555’e mesaj gönderebilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

    • Cep telefonunuzun mesaj bölümüne gelip yeni mesaj oluşturun.
    • Mesaj alanına KALAN yazıp 5555’e mesaj gönderin.
    • Bu mesajdan sonra kalan kullanım miktarlarınızı ücretsiz öğrenebilirsiniz.

    ​​​​Fatura döneminizde kalan konuşma, SMS ve internet kullanım hakkınızı istediğiniz zaman bu şekilde öğrenebilirsiniz. Bu servis DK, SMS ve internet kullanımları için son 2 saat öncesinin bilgilerini içerir.​​ ​​​​Bu yöntemi adım adım takip ederek mesajınızı göndermeniz durumunda dakika, sms ve internet kullanımlarınız hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.