İçeriğe geç

İzmir Belediyesi Yardım Sorgulama

    Türkiye genelinde tüm belediyeler yardıma ihtiyacı olan ailelere yardım yapmaktadır. İzmir Belediyesi’de bu amaçla İzmirli ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar yapmaktadır. İzmir Belediyeside bu kapsamda muhtaç durumda olan ailelere yada kazancı aylık ihtiyaçları almaya yetecek durumda olmayan vatandaşlara yardım imkanı sunmaktadır. Bir çok alanda yardım yapılmaktadır. Bu alanlarda hangi yardıma ihtiyaç duyuluyorsa ona başvuru yapılabilmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yardımları şu alanlarda yapılmaktadır.

    İzmir Büyük Şehir Belediyesi Hangi Alanlarda Yardım Yapar?

    • Gıda Paketi Yardımı ile kişilere gıda yardımı yapılmaktadır.
    • Nakdi Bayram Yardımı ile bayram öncesi destek sağlanmaktadır.
    • Ulaşım Kartı Yardımı ile 0-5 yaş arası çocuğu olan kişiler aylık 10 kez ücretsiz biniş hakkına sahip olur.
    • Giyim, Eşya ve Yakacak Yardımları ile durumu zor olan kişilere yakacak, şehir ve gazilerin ailelerine giyim, eşya ve yakıt desteği yapılmaktadır.
    • Askıda Fatura Yardımı ile fatura ödemelerinde vatandaşlara yardım imkanı sunulmuştur.
    • Doğal Afet Nakdi Yardımı ile doğal afet durumunda vatandaşlara yardımcı olunmaktadır.
    • Süt Kuzusu Projesi ile 1-5 yaş arası çocuklara ayda 1 defa 8 litre süt desteği sağlanmaktadır.
    • İlk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak mont, bot, kırtasıye yardımı yapılmaktadır.
    • İkamet adresleri İzmir il sınırları içinde olan ya da baba evi İzmir il sınırları içinde bulunan şehit ailelerine bu zor günlerinde yardımcı olabilmek adına taziye çadırı ve ikram yardımı yapılarak destek olunmaktadır. Onların zor günlerinde misafirleri için ikram ve oturabilecekleri alan sunulmaktadır.
    • İzmir il sınırlarında bulunan küçük ilçelere taziye çadırı ve ikram yardımı yapılmaktadır. Böylece ailenin kayıp yaşadığı zor günlerinde yükünü biraz olsun azaltılmaktadır.

    İzmir Belediyesi Yardım Sorgulaması Nasıl Yapılır ?

    İzmir belediyesi yardım sorgulama işlemini online olarak yardım başvurunuzu sorgulamak için izmir belediyesinin resmi web adresine giriş yaparak sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Bu sayede ihtiyaçlarını gidermek için yeterli kazanç sahibi olamayan kişilerin destek alınması sağlanır. Destek duyduğunuz yardımı belirterek başvuru oluşturarak size ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. Eğer daha önce başvuru oluşturduysanız aşağıdaki bağlantıyı kullanarak sonucunu görebilirsiniz.

    İzmir Belediyesi Yardım Sorgulaması sayfası için buraya tıklayınız.