İçeriğe geç

1200 Kredi Notuna Ne Kadar Kredi Alabilirim?

    Kredi notu bankalardan kredi çekmek isteyen kişiler için oldukça önemlidir. Kredi notunu öğrendikten sonra ne kadar kredi çekilebileceği merak edilir. Makalemizde 1200 kredi notu olan bir kişinin ne kadar kredi alabileceğini aşağı yukarı anlatacağız.

    1200 kredi notu orta riskli gruptadır ve kredi çekme konusunda risk taşına bir gruptur. Açık konuşmak gerekirse, bankalar bu grupta olan kişilerin aldıkları krediyi düzenli olarak ödeyemeyeceğini düşünür ve kredi vermezler. Kredi çekmesi zor olan bir gruptur.

    1200 Kredi Notuna Ne Kadar Kredi Alabilirim?

    Bankalar kredi için başvuru yaptığınızda hızlı bir şekilde kredi notunuzu öğrenirler ve buna göre başvurunuzu cevaplarlar. Son zamanlarda bu işlem daha hızlı yapılabilmektedir. Kredi notunu KKB hesaplar ve bankaya iletir. Kurumun hızlı çalışması bankaların cevaplarının hızlı olmasını sağlar.

    Eğer kredi notunuz bu seviyedeyse sms ile yada diğer başvuru şekilleri ile kredi başvurusu yapmayın. Bunun yerine banka şubesine bizzat giderek başvurunuzu yapmanız iyi olacaktır. Burada kendinizi anlatma imkanınız olacaktır.

    Orta riskli grupta olduğunuz için kredi çekmeniz zor olacak ancak yapabilecekleriniz hala var. Bankalara olan ödemelerinizi düzenli şekilde yapmıyorsanız bu durumu düzeltmeniz gerekir. Böyle birisi iseniz banka kredi ödemelerini yapmayacağınızı düşünür. Kredi puanınız dışında dikkate alınan önemli bir kriterdir.

    1200 kredi notu ile kredi çekebilmek için neler yapmalısınız, öneriler :

    • Öncelikle aldığınız krediyi ödeyebileceğinizi göstermek için düzenli maaş aldığınızı kanıtlamanız gerekir. Bunu kredi başvurunuzu maaş aldığınız bankalara yaparak kanıtlayabilirsiniz.
    • Ödenmemiş fatura ve ödemelerinizi, kredi taksitlerinizi ve kredi kartı borçlarınızı ödeyin.
    • Maaşınız dışında geliriniz varsa mutlaka bildirin.
    • Size kefil olabilecek birisini bulun. Bunun için kredi notu iyi olan birini bulmalısınız.
    • Bankanın müdürü ile görüşerek durumunuzu güzelce anlatın ve kendinizi ifade edin.

    Tüm bunları yaptığınızda yaklaşık 60.000 civarında kredi çekebilirsiniz.

    Tüm bu yapılacakların dışında yaş etkenini göz önüne mutlaka almalısınız. Bankalar yaş gruplarını da dikkate alırlar. 20-27 yaş grubuna daha zor kredi çıkıyor ancak 30-35 yaş arası kişilere kredi daha kolay çıkabilmektedir. Bunları hesaba katarak miktarda oynamalar olabilir.

    Kısaca sahip olduğunuz kredi notu, maaşınız, yaş grubunuz ve kefil, ipotek gibi garantiler sunabilmeniz kredi almanızda önemli rol oynayan durumlardır.