İçeriğe geç

Ziraat Yatırım Hesabı Nasıl Kapatılır?

    Alım satım için mal, menkul kıymet ve madenlerin satıcısının ve alıcısının bir araya gelmesini sağlayan kurumsal piyasalara borsa denilir. İlk borsa 1602 yılında Amsterdam’da Hisse Senetleri Borsası adı ile kurulmuştur. Borsa işlemleri birbirine bağlı olarak ilerler. Alınması istenen bir hisse senedi ancak satışını isteyen başka bir kullanıcı var olduğu sürece mümkündür. Ziraat Bankası, Zborsa adı ile fon, tahvil, hisse senedi alım satımı gibi işlemleri müşterilerinin hizmetine sunulmaktadır. Ziraat ile çalışan ve zborsa hesabına sahip birisi istediğinde bu yatırım hesabını kapatabilir. Bunun için yapılması gerekenleri makalemizde anlatacağız.

    Ziraat Yatırım Hesabı Nasıl Kapatılır?

    Ziraat bankasında bulunan yatırım hesabınızı artık kullanmak istemiyorsanız ve kapatmak istiyorsanız böyle bir hakkınız vardır. Ziraat yatırım hesabı kapatma işlemi için iki farklı yöntemle kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    1. Ziraat İnternet Şubesi ile Yatırım Hesabı Kapatma
    2. Ziraat Banka Şubesine Giderek Yatırım Hesabı Kapatma

    Ziraat İnternet Şubesi ile Yatırım Hesabı Kapatma

    Ziraat Yatırım hesabınızı internet şubesi üzerinden kapatabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

    • Öncelikle Ziraat Bankası Bireysel İnternet Şubesine giriş yapın.
      Ziraat Bankası Bireysel internet şubesine giriş yapmak için tıklayınız.
    • Sonra giriş bilgileriniz ile sisteme giriş yapın. Telefonunuza gönderilen güvenlik kodunu girerek giriş işleminizi tamamlayın.
    • Ekranın sol tarafında bulunan ‘Yatırım’ sekmesine tıklayın.
    • Buradan gelen sayfadan ‘Yatırım Hesaplarım’ menüsüne tıklayın.
    • Karşınıza gelen sayfadan kapatmak istediğiniz hesabı seçin ve hesap detaylarına ulaşın.
    • Bilgilerinizi kontrol ederek kapatmak istediğiniz hesap olduğuna emin olun.
    • Sayfanın en altında bulunan kırmızı ‘Hesabı Kapat’ düğmesine tıklayın ve kaydet diyerek hesap silme işleminizi tamamlayın.

    Ziraat Banka Şubesine Giderek Yatırım Hesabı Kapatma

    Ziraat Bankasına ait şubelerden size en yakın olana giderek yatırım hesabınızı kapatma talebinizi iletebilirsiniz. Şubede müşteri temsilcisi yatırım hesabınızı kapatmak için gerekli işlemleri gerçekleştirecektir. Sizden başvuru formu doldurmanız istenebilir. Hesabı kapatmak için içinde herhangi bir borç yada nakit olmaması gerekir.

    Müşteri Hizmetleri ile Yardım Alma

    Ziraat Bankasına ait müşteri hizmetleri hattını arayarak müşteri temsilcisine hesabınızı kapatmak için ne yapmanız gerektiğini sorabilirsiniz. Size daha net bilgi verecektir.

    Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri Numarası ve Çağrı Merkezi : 444 00 00 veya 0850 220 00 00