İçeriğe geç

Gönül Kart Nasıl Alınır?

    Ankara il sınırları içinde bulunan Mamak Belediyesi ihtiyaç sahibi olan ve yardım almak isteyen vatandaşlar için güzel bir proje başlatmıştır. Bu proje kapsamında başvuru yapan ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar arasından uygun olanlar seçilerek Gönül Kart almaları sağlanmaktadır. Gönül Kart sadece Mamak Belediyesinin oluşturduğu Gönül Çarşısında geçerli olan bir karttır. Bu kart yardımı ile dar gelirli vatandaşlar ihtiyaç duydukları ürünleri ve eşyaları alabilirler. Gönül Çarşısında nakit para ile ödeme kabul edilmez. Sadece Gönül Kart kullanılabilir.

    Gönül Çarşısı ve Gönül Kart projesi ‘İmkânı olan verecek, ihtiyacı olan alacak’ sloganı ile birlikte hizmete girmiştir. Bu sloganla yola çıkan Mamak Belediyesi yardımsever vatandaşlardan aldığı ürün ve eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Gönül Çarşısında market ve ikinci el eşya bölümü bulunmaktadır.

    Gönül Kart Nasıl Alınır?

    Gönül Kart için ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvuru oluşturabilirler. Başvuru Mamak Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Ayrıca belediyenin hızlı iletişim merkezinden yapılabilir. Talepler sosyal hizmet uzmanları tarafından incelendikten sonra gerçekten yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar tespit edilir. Bu ailelere Gönül Kart verilir ve Gönül Çarşısından alışveriş yapmaları sağlanır. Gönül Kart almak isteyen dar gelirli vatandaşlar aşağıdaki adımları izleyerek talepte bulunabilirler.

    • Bağlantıya tıklayarak talep formuna ulaşın.

    Gönül Kart Talep formu için buraya tıklayınız.

    • Formda bulunan alanları eksiksiz şekilde doldurun. Eklenmesi gereken belgeleri ekleyin.
    • Formu onaylayıp Cep Telefonuna Onay Kodu Gönder butonuna tıklayın.
    • Kodu ilgili alana girerek onaylayın ve başvuruyu tamamlayın.

    Bu aşamadan sonra sosyal hizmet uzmanları tarafından Gönül Kart talebi incelenir.

    Gönül Çarşısında Nasıl Alışveriş Yapılır?

    Gönül Kart almaya hak kazanan vatandaşlar Gönül Çarşınına giderek burada bulunan gıda malzemelerinden, kıyafetlerden yada ikinci el eşyalardan ihtiyaç duyduklarını alabilirler. Gönül Kartlara tanımlanan puanlar kullanılarak ödeme yapılıyor. Gönül Kartlara tanımlanan puanlar vatandaşın ihtiyaç duyduğu şekilde belirleniyor. Gönül Çarşısında bulunan ürün ve eşyalara da bu oranda puanlama yapılarak bu puanlar üzerinden satışa sunuluyor. Böylece vatandaş rahatça alışveriş yapabiliyor. Gönül Çarşısında kıyafet, ayakkabı, gıda malzemeleri, oyuncak, elektronik eşyalar gibi vatandaşın ihtiyaç duyabileceği herşey bulunuyor.